Ugrás a fő tartalomra
Lencz András írása:



A harmadik hetünket töltjük Spanyolország egyik délnyugati városában, Jerez de la Fronterában. A kezdeti kisebb súrlódásoktól eltekintve sikerült a csapatnak összeszoknia, a várost is sikerült megismernünk, a belváros környékét, ahol lakunk, mindenképpen.
De ugorjunk az elejére, október 8-án érkeztünk meg egy jó félnapos utazást követően. Repülőtérről taxikkal közelítettük meg a szálláshelyünket, elosztottuk a szobákat és kipihentük a fáradalmainkat, este ellátogattunk a közeli térre, ami tele volt emberekkel. Egyébként 19-20 óra körül, amikor enyhül az idő, mindig kimozdulnak a helyiek és a bárok, éttermek megtelnek élettel. Hétfőn a nagy hőségre való tekintettel, vonattal elmentünk az Atlanti-óceánhoz, Playa de Valdelagranába. Nagyon szép volt a part, és jót is fürödtünk a már kissé hideg vízben. Másnap megkezdődtek az állásinterjúk, én a Herpasur nevű céghez kerültem, ami a város déli részén elterülő ipartelepen található. Így busszal járok be mindennap, azaz járunk, ugyanis többen is ezen a helyen, de más-más cégeknél dolgozunk. A munkahelyemen tartályokat készítünk különböző megrendelések alapján. Ez egy nagyobb vállalat, a világ több pontjára is szállítanak és így sok a dolgozó is. Ugyan nyelvi nehézségek akadnak, én nem beszélek spanyolul, ők pedig angolul nem nagyon, de azért így is sikeresen megértjük egymást. 4 fős csapatban dolgozom, mi jelöljük meg és a műszaki rajzok alapján mérjük, majd vágjuk ki a lemezeket, amiből aztán hegesztésekkel és egyéb folyamatokkal jutunk el a kész termékig. Mire mindenki hazaér a munkájából, már a kész ebéddel várnak minket a tanárnők. Ami eddig mindig finom és változatos volt, már több helyi specialitást is elkészítettek.
Festői szépségű helyeken járhattam, mint például Sevillában a Plaza de España illetve a Plaza de América, a botanikus kert és az óceánpart Cádizban, megismerhettem egy másik kultúrát, életvitelt, új ételeket próbálhattam ki, új barátokra tettem szert, szóval nagyon jól érzem magam Spanyolországban.
Lencz András

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ma volt az utolsó nap a gyakorlati helyeken. A diákokoktól sok helyen szomorúan búcsúztak a spanyol munkatársak, mert nagyon megszerették őket. Többen állásajánlatot kaptak, szívesen látnák itt őket a jövőben is munkaválalóként. Több helyen közös képet készítettek, kisebb ajándékot adtak a búcsúzó diákoknak. Garai Henrik hazahozta az általa esztergált munkadarabokat. Bevallása szerint nagyon sok újat tanult az itt töltött idő alatt. Holnap mi is elbúcsúzunk a várostól, délelőtt megnézzük a katedrálist és a Conventet, délután közösen értékeljük az együtt töltött egy hónapot. November 2-án, csütörtökön gulyás leves, túrós tészta volt a menü, ma pedig sült csirke, fűszeres sült karaj, tojásos krumplisaláta, kukoricasaláta, rántott cukkini és krokett.
Befejeződött a felkészítés, most az online spanyol nyelvi kurzus feladatait oldják meg a diákok.

Záró értékelés

Végéhez érkeztünk az egyhónapos külföldi szakmai gyakorlatnak, ezért nielőtt hazautazunk, és mindenki folytataja a saját életét, megbeszéltük a tapasztalatokat, mindenki értékelte az együtt töltött időt, a gyakorlati helyét. Az értékelés után mindenki kapott egy könyvet Jerez de la Fronteráról és egy rá jellemző, mókás ajándékot. Nagyon jó hangulatban telt el ez az este.