Ugrás a fő tartalomra
Dér Márton bejegyzése:



Nagyon jók a programok. Első héten voltunk Santa Maria Parton fürödni, ami nagyon jó volt, és jól le is égtem. Hétfőn volt az interjúnk, ahol minden dolgozó bemutatkozott. Első nap már munkába álltunk, a marógépet mutatták be nekünk először. Minden nap 6 órát dolgozunk, ami nem annyira lefárasztó, de azért nehéz a munka. Általában, ha hazaérek, eszünk egy finomat a tanárnők főztjéből, majd közösségi programok vannak társas, és egyéb más játékok. Második héten Cádizba voltunk, nagyon szép és jó volt.3. héten voltunk Sevillába, ami nagyon érdekes volt, mindenhol sok ember és sok autó,sok érdekes épület. A nap végén hajókázni mentünk, ami nekem nagyon tetszett. Nagyon örülök ,hogy itt lehetek és nagyon jó a környezet.
Dér Márton

Vadász Károly bejegyzése:



Hola!
Befejeztük a 3. hetünket itt, Jerez de la Frontera-ban.
És azt kell mondanom, eddig nagyon jó volt ez a 3 hét.
Nagyon szép helyeken járhattam az eddigi idők alatt, például Cádizban a Puerto de Caletában vagy éppen Sevillában a Plaza Espanan.
A munkahely nem rossz, sokat darabolunk, illetve esztergálunk.
Az ételek nagyon finomak, például a cápahús.
A programok is nagyon jók például tegnap egy autó-motor kiállításon voltunk ahol megcsodálhattunk rengeteg szép autót és motort. Rengeteg barátra tettem szert ez alatt a három hét alatt.
Nagyon örülök, hogy itt lehetek és nagyon szép helyeken járhattam.

Vadász Károly

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ma volt az utolsó nap a gyakorlati helyeken. A diákokoktól sok helyen szomorúan búcsúztak a spanyol munkatársak, mert nagyon megszerették őket. Többen állásajánlatot kaptak, szívesen látnák itt őket a jövőben is munkaválalóként. Több helyen közös képet készítettek, kisebb ajándékot adtak a búcsúzó diákoknak. Garai Henrik hazahozta az általa esztergált munkadarabokat. Bevallása szerint nagyon sok újat tanult az itt töltött idő alatt. Holnap mi is elbúcsúzunk a várostól, délelőtt megnézzük a katedrálist és a Conventet, délután közösen értékeljük az együtt töltött egy hónapot. November 2-án, csütörtökön gulyás leves, túrós tészta volt a menü, ma pedig sült csirke, fűszeres sült karaj, tojásos krumplisaláta, kukoricasaláta, rántott cukkini és krokett.
Befejeződött a felkészítés, most az online spanyol nyelvi kurzus feladatait oldják meg a diákok.

Záró értékelés

Végéhez érkeztünk az egyhónapos külföldi szakmai gyakorlatnak, ezért nielőtt hazautazunk, és mindenki folytataja a saját életét, megbeszéltük a tapasztalatokat, mindenki értékelte az együtt töltött időt, a gyakorlati helyét. Az értékelés után mindenki kapott egy könyvet Jerez de la Fronteráról és egy rá jellemző, mókás ajándékot. Nagyon jó hangulatban telt el ez az este.