Ugrás a fő tartalomra
Káldi Zoltán villanyszerelő gyakorlati helye egy villanyszerelő és biztonsági berendezéseket szerelő cégnél van (Electricidad Domótica y Alarmas). Egy buszmegállóhoz kell mennie, itt veszi fel a céges autó, innen mennek a helyszínre, ahol a szereléseket végzik. Sokszor utaznak Jerezen kívülre is, így Zoltánnak lehetősége van megismerni a környező vidéket is.

Kedden az ebéd húsleves, csirkemell sörbundában, rántott karfiol, rántott cukkini, francia saláta és sültkrumpli volt.

Káldi Zoltán bejegyzése:



Hola amigos !
Hajónapló, Jerez de la Frontera
Már 4. hete vagyok együtt az idei szakmai csoporttal, Jerez de la Frontera-ban. A csoport hangulata tökéletes, nincs probléma semmivel.  Első hét elég lassan indult, állásinterjúk, boltok támadása, megszokni, hogy 3400 kilométerre, vagyunk a hazámtól. A második héten már elkezdődött a gyakorlat, ami elsőre nagyon fura volt, mivel nem beszélnek magyarul, ami eléggé megnehezítette a dolgomat, de idővel megértettük egymást a munkatársaimmal. Maga a munka kicsit jobb, mint gondoltam volna még ebben a melegben is. Megtanultam olyan dolgokat, amiket szerettem volna régebben is és egész jól ment. Azt tapasztaltam, hogy az itteni szakembereknek jobb a munkakedvük, mint itthon, általában dalolásznak, nevetnek. Összesen 7 órát dolgozok ritkán 8-at. A tanárok kitartóan, megállás nélkül dolgoznak itthon és várnak minket haza a munkából finomabbnál finomabb ebéddel, ami egy ilyen nap után nagyon jól esik. A reggelek borzalmasak, bár lehet, ha előbb elaludnék, jobb lenne. Utolsó napokban olyan helyeken jártunk, ahol egyszerűen tátva maradt a szám a felhőkbe nyúló hegyek látványától. Hazafelé folyton irigykedem az itteni időjárásra, szinte egész évben lehet motorozni, kivéve mikor az eső miatt egy folyó lesz az utcákból. Ilyenkor mindenki az utcák takarításán dolgozik. Este az élet szokatlan. Az időjárási viszontagságok miatt ekkor kellemes az idő, mindenki kimegy sétálni, szórakozni. Legtöbbször csoportokban megyünk ki és várost nézünk és próbálkozunk az itteni ízekkel.
Káldi Zoltán










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ma volt az utolsó nap a gyakorlati helyeken. A diákokoktól sok helyen szomorúan búcsúztak a spanyol munkatársak, mert nagyon megszerették őket. Többen állásajánlatot kaptak, szívesen látnák itt őket a jövőben is munkaválalóként. Több helyen közös képet készítettek, kisebb ajándékot adtak a búcsúzó diákoknak. Garai Henrik hazahozta az általa esztergált munkadarabokat. Bevallása szerint nagyon sok újat tanult az itt töltött idő alatt. Holnap mi is elbúcsúzunk a várostól, délelőtt megnézzük a katedrálist és a Conventet, délután közösen értékeljük az együtt töltött egy hónapot. November 2-án, csütörtökön gulyás leves, túrós tészta volt a menü, ma pedig sült csirke, fűszeres sült karaj, tojásos krumplisaláta, kukoricasaláta, rántott cukkini és krokett.
Befejeződött a felkészítés, most az online spanyol nyelvi kurzus feladatait oldják meg a diákok.

Záró értékelés

Végéhez érkeztünk az egyhónapos külföldi szakmai gyakorlatnak, ezért nielőtt hazautazunk, és mindenki folytataja a saját életét, megbeszéltük a tapasztalatokat, mindenki értékelte az együtt töltött időt, a gyakorlati helyét. Az értékelés után mindenki kapott egy könyvet Jerez de la Fronteráról és egy rá jellemző, mókás ajándékot. Nagyon jó hangulatban telt el ez az este.