Ugrás a fő tartalomra
November 1-jén itt is ünnep volt, ezért kihasználtuk a jó időt, és leutaztunk az óceánhoz. Előtte egy kis gyümölcsös finomságot készítettünk. A parton mindenki jól feltalálta magát. Kagylót gyűjtöttünk, sétáltunk, napoztunk, néhányan fürödtek, várat építettek, iszappakolást adtak, sárcsatát vívtak.
Este a maradék ennivalókból volt a vacsora.
























Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ma volt az utolsó nap a gyakorlati helyeken. A diákokoktól sok helyen szomorúan búcsúztak a spanyol munkatársak, mert nagyon megszerették őket. Többen állásajánlatot kaptak, szívesen látnák itt őket a jövőben is munkaválalóként. Több helyen közös képet készítettek, kisebb ajándékot adtak a búcsúzó diákoknak. Garai Henrik hazahozta az általa esztergált munkadarabokat. Bevallása szerint nagyon sok újat tanult az itt töltött idő alatt. Holnap mi is elbúcsúzunk a várostól, délelőtt megnézzük a katedrálist és a Conventet, délután közösen értékeljük az együtt töltött egy hónapot. November 2-án, csütörtökön gulyás leves, túrós tészta volt a menü, ma pedig sült csirke, fűszeres sült karaj, tojásos krumplisaláta, kukoricasaláta, rántott cukkini és krokett.

Hazautazás

November 5-én, vasárnap 10 órakor már mindenki bepakolt, készen állt az utazásra. A csomagokat betekertük fóliával, kitakarítottunk, szendvicseket készítettünk. Sofia megnézte a lakást, ellenőrizte, hogy minden rendben van-e, majd elbúcsúzott tőlünk. A reptérre taxival mentünk, ott feladtuk a nagy bőröndöket, majd kézipoggyásszal felszálltunk a repülőre. Először Madridba mentünk, majd Bécsbe, itt várt ránk a kisbusz, amivel éjfélkor meg is érkeztünk Szekszárdra a kollégium elé. A szülők boldogan üdvözölték rég látott csemetéiket, és egy-egy virágcsokorral köszönték meg a kísérőtanárok munkáját.
Befejeződött a felkészítés, most az online spanyol nyelvi kurzus feladatait oldják meg a diákok.